Oferta

Maszyny produkcyjne / Renato Mazzetti

Rafiner WA-FA 100

Zapraszamy do kontaktu:
Tomasz Karaszewski 
tel. kom.: 602 767 694

Nasze rafinery kulkowe serii WAFA stały się kamieniem milowym w produkcji kremów czekoladowych, wdrażając w jednej maszynie trzy etapy produkcji: mieszanie, rafinację i konszowanie, wykonywane wcześniej przez niezależne maszyny i w bardzo dużych partiach.

Nasza WAFA wykorzystuje innowacyjny system do produkcji wszelkiego rodzaju czekolad, mieszanek czekoladowych, kremów z orzechów laskowych lub orzechów arachidowych, począwszy od surowców (cukier, proszek kakaowy, masło kakaowe lub zamiennik tłuszczu roślinnego, pasta z orzechów laskowych itp.). Nasze doświadczenie w doborze odpowiedniego stopu na kule i inne części mające kontakt z produktem, specyficzna konstrukcja wewnętrznego wału mieszającego oraz doświadczenie w produkcji tej maszyny pochodzą z kilku jednostek produkowanych od 1972 roku oraz z pozytywnych opinii naszych klientów na całym świecie.

Nasza maszyna WA-FA 100 jest stosowana zarówno przez małe, średnie firmy, do kilku rodzajów produkcji czekolady lub kremów, jak i przez duże firmy do produkcji lub przetwarzania kremów do wykorzystania jako nadzienie w innych produktach. Ta maszyna może być ładowana ręcznie lub automatycznie, podczas gdy rozładunek jest automatyczny. Wydajność do 100 kg/h przy gestości 20µ.