WA-FA 300
Zapraszamy do kontaktu:
Tomasz Karaszewski
tel. kom.: 602 767 694
Nasze rafinery kulkowe serii WAFA stały się kamieniem milowym w produkcji kremów czekoladowych, wdrażając w jednej maszynie trzy etapy produkcji: mieszanie, rafinację i konszowanie, wykonywane wcześniej przez niezależne maszyny i w bardzo dużych partiach.
Nasza WAFA wykorzystuje innowacyjny system do produkcji wszelkiego rodzaju czekolad, mieszanek czekoladowych, kremów z orzechów laskowych lub orzechów arachidowych, począwszy od surowców (cukier, proszek kakaowy, masło kakaowe lub zamiennik tłuszczu roślinnego, pasta z orzechów laskowych itp.). Nasze doświadczenie w doborze odpowiedniego stopu na kule i inne części mające kontakt z produktem, specyficzna konstrukcja wewnętrznego wału mieszającego oraz doświadczenie w produkcji tej maszyny pochodzą z kilku jednostek produkowanych od 1972 roku oraz z pozytywnych opinii naszych klientów na całym świecie.
Nasz WA-FA 300 jest największą wersją naszych młynów kulowych i jest przeznaczony do przemysłowej produkcji czekolady i kremów. Załadunek odbywa się automatycznie przy pomocy mieszalnika wstępnego. Mieszalnik wstępny można dostosować do zasilania więcej niż jednego WA-FA 300, tworząc w pełni automatyczne instalacje o zwiększonej wydajności. Wydajność od 200 do 400 kg/h przy gęstości 20µ